Aardgas of gasloos

Aardgas of gasloos verwarmen, koken en douchen

Voor verwarming, koken en douchen waren we tientallen jaren afhankelijk van gas. Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit, vooral in Noord-Nederland. We moeten allemaal omschakelen naar gasloze alternatieven. Maar dat is niet overal mogelijk. Bovendien kan niet iedereen dat betalen. Vandaar dat de opties met gas voorlopig nog beschikbaar blijven.

Heeft u een gasinstallatie, of schaft u er een aan? Bijvoorbeeld een verwarmingsketel, fornuis of geiser op gas? Laat die dan installeren en onderhouden door een gecertificeerde installateur. Alleen een vakman kan een veilige, betrouwbare gasinstallatie garanderen. Zo voorkomt u gevaren als koolmonoxidevergiftiging, brand en explosie.

Verwarmen, koken en douchen met of zonder gas?

Bel voor een afspraak

Gasloos verwarmen

Om het huis te verwarmen, zijn er diverse gasloze mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een elektrische of hybride warmtepomp, een pellet cv-ketel of biomassaketel. Met een paar zonnepanelen op het dak kunt u zelf de energie opwekken die u nodig heeft. 

Koken zonder aardgas

Het gasfornuis is vrij eenvoudig te vervangen door een inductieplaat. Wist u dat inductie de zuinigste manier is om elektrisch te koken? Het is ook veiliger en de kookplaat is in een handomdraai schoon.

Boiler op zonne-energie

Ook warm water is haalbaar zonder aardgas. Bijvoorbeeld door een boiler op zonne-energie te laten installeren. Als u genoeg zonnepanelen installeert, hoeft u misschien helemaal geen energiekosten meer te betalen voor warm kraanwater.

Gasloos wonen begint met isolatie

Goede isolatie levert een lager energieverbruik op. Inderdaad, dat is een open deur. Maar echt gasloos begint bij de isolatie van uw woning. Misschien zijn niet alle mogelijkheden voor isolatie haalbaar. Bekijk dan gewoon wat wél mogelijk is en overleg met een vakman.

Alle installaties, met of zonder gas

Wat uw plannen of ambities ook zijn, Schuiling Installatietechniek denkt met u mee over deze lastige keuzes. We kennen de voor- en nadelen van apparatuur en adviseren over de beste combinatie. Vervolgens installeren we alle apparaten en zorgen we voor regelmatig onderhoud. Zodat u zorgeloos kunt wonen in uw veilige huis.

Eerlijk advies van de vakman

Aardgas of gasloos verwarmen, koken en douchen?

Meer diensten