Dakwerken en dakgootreparatie

Dakwerken en dakgootreparatie

Het dak is de kroon op uw huis. Als er iets mee is, waardoor het lekt of tocht, kunt u daar overal in huis last van krijgen. Vochtplekken, schimmel, druipende plafonds en kou zijn maar een paar voorbeelden van schade door een slecht dak. Bel meteen de loodgieter!

Bij nieuwbouw of vervanging van een oud dak kunt u kiezen voor dakbedekking van epdm, pvc of bitumen, of bijvoorbeeld een sedum dakbedekking. Elk materiaal heeft bepaalde voordelen. We adviseren u graag. Vervolgens brengen we zorgvuldig uw gekozen dakbedekking aan.

Vochtplekken? Schimmel op de muur? Druipend plafond?

Bel meteen de loodgieter!

Daklekkage repareren

De oorzaak van daklekkage kan uiteenlopen van een paar scheefgezakte dakpannen tot een totaal verrotte dakconstructie. Toch kunnen die twee uitersten allebei tot grote schade leiden. Als u een daklekkage meldt, beginnen we met een grondige inspectie van uw dak. We brengen de schade en de oorzaak nauwkeurig in kaart en treffen eventueel noodmaatregelen om verdere lekkage te voorkomen. Daarna starten we zo snel mogelijk met de reparatie, zodat u weer een veilig dak boven uw hoofd heeft.

Dakgootreparatie

Ook een dakgoot kan stuk. Bijvoorbeeld door stormschade, slechte kwaliteit of ouderdom. Verrassend weetje: de meest voorkomende oorzaak van dakgootlekkage is dat hij nooit wordt schoongemaakt. Door de goten regelmatig leeg te maken, verkleint u het risico op verstopping en lekkage. Een bijkomend voordeel is dat u eventuele gebreken tijdig ontdekt. En dan belt u natuurlijk meteen Schuiling Installatietechniek voor dakgootreparatie.

Zinkwerk

We zijn dol op zinkwerk. De reden daarvoor heeft alles te maken met het materiaal. Zink gaat langer mee dan veel andere materialen. Behalve onderhoudsvriendelijk is het veelzijdig en eenvoudig te bewerken. Zink is ideaal materiaal voor daken, gevels, dakgoten en regenpijpen. Tot slot is het duurzaam, omdat het 100% recyclebaar is.

Hemelwaterafvoer

Met een goede dakconstructie vloeit regenwater probleemloos naar de dakgoot. Van daaruit wordt het via de regenpijp afgevoerd. U kunt ervoor kiezen om het regenwater op te vangen in een ondergrondse regenwatertank, maar dat kan niet overal. Een flinke regenton om de planten te kunnen verzorgen is ook mooi. Het resterende water laat u dan via de riolering wegstromen. Wat is in uw situatie haalbaar? Met goed advies en handige tips kunt u makkelijker een beslissing nemen.

Riolering

Bij nieuwbouw, renovatie of verbouwing is het vakkundig aanleggen of verleggen van riolering een belangrijk onderdeel van het werk. De leidingen in huis moeten perfect op elkaar aansluiten, mogen geen scherpe bochten maken en moeten zonder onderbrekingen uitkomen op het rioleringssysteem. U wilt tien jaar na de werkzaamheden niet de hele vloer moeten openbreken omdat er twee leidingdelen zijn losgeraakt. Om problemen met de riolering te voorkomen, vertrouwt u alleen op de vakman.

Altijd paraat voor vaste klanten

Loodgieter nodig voor daklekkage of dakgootreparatie?

Meer diensten